Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΟΛεδάρ"


Εδώ βρίσκουμε 4 από τις κυρίες της μουσικοπολιτείας και συγκεκριμένα τη ΛΑρα, τη ΜΙμίκα, τη ΣΙσσυ και τη ΡΕνα να κάθονται στο καφέ "Μότσαρτ"  που βρίσκεται απέναντι από την τράπεζά τους.

Η τράπεζα αντιπροσωπεύει στη θεωρία μας τις αξίες που χρησιμοποιούμε στη μουσική και στο βιβλίο έχουν ταυτοποιηθεί με την έννοια του χρήματος. Έτσι π.χ. η αξία του ολοκλήρου που είναι 4 χτύποι, στη μουσικοπολιτεία μας είναι ένα χαρτονόμισμα των 4 Ευρώ.Στην εικόνα αυτή συναντούμε τη Φάρμα της μουσικοπολιτείας με τα ζωάκια που έχουν 5 από τις 7 κυρίες. Πιο αναλυτικά είναι η ΣΟΛάνα η πιθηκούλα της ΣΟΛεδάρ, η κΛΑρα η αγελαδίτσα της ΛΑρας, ο ΣΙσιφος ο σκιουράκος της ΣΙσσυ, ο ΝΤΟρής ο γαϊδουράκος της ΝΤΟρας και η ΡΕνάτα η κουνελίτσα της ΡΕνας.

Τα ζωάκια αυτά αντιπροσωπεύουν στη θεωρία μας τις νότες που βρίσκονται πάνω από το πεντάγραμμο και έτσι ο μαθητής μαθαίνει εύκολα και ευχάριστα τις νότες προσωποποιώντας τες με τη μορφή των ζώων.
Αριστερά της εικόνας βρίσκεται ο πύργος όπου κατοικούν οι 5 κυρίες της μουσικοπολιτείας η Μιμίκα, η ΣΟΛεδάρ, η ΣΙσσυ, η ΡΕνα και η ΦΑνή.

Ενώ δεξιά βρίσκονται τα καταστήματα και τα γραφεία τους όπου στον 1ο όροφο έχει ΦΑρμακείο η ΦΑνή, στο 2ο ιατρείο ωριλά η ΛΑρα, 3ο όροφο παΝΤΟπωλείο η ΝΤΟρα και στον 4ο όροφο γραφείο χηΜΙκων αναλύσεων η ΜΙμίκα.

Με τον τρόπο αυτό, οι μαθητές έχουν μάθει αβίαστα τις νότες στις 5 γραμμές του πενταγράμμου (ο πύργος όπου κατοικούν) και στα 4 διαστήματα (τα γραφεία και τα καταστήματα που έχουν).ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου