Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Τον περασμένο Μάιο διοργανώθηκε ένα σεμινάριο με θέμα "Μουσική και φιλαναγνωσία" από τις εκδόσεις Διάπλους και την εκπαιδευτικό-συγγραφέα Κατερίνα Τζαβάρα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη των Σερρών που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς του νομού μας. Προσωπικά είχα αναλάβει την ενότητα της μουσικής διδασκαλίας μέσα στην τάξη μέσα από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα λειτουργούσε σαν ανατροφοδότηση για τον εκπαιδευτικό ώστε να διαπιστώσει αν όλα όσα διδάχτηκαν στη συγκεκριμένη ώρα είχαν ανάλογη αποδοχή από τους μαθητές. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο που ακολούθησε, δημιούργησαν τα παρακάτω χειροποίητα εμπνευσμένα ταμπλό που θα τους βοηθήσουν να διδάξουν την κάθε διδακτική ενότητα που επιθυμούν κάθε φορά. Μαζί τους συνοδευτικά είναι και οι κάρτες των ερωτήσεων που εκμαιεύουν κάθε φορά τη γνώση! Οι εικόνες που χρησιμοποίησαν για την κατασκευή τους είναι από το βιβλίο "Η μουσικοπολιτεία της κυρίας ΣΟΛεδάρ".


 
Η φάρμα της Μουσικοπολιτείας
Μία πολύ έξυπνη και διασκεδαστική φάρμα που θέλει προσοχή....αν πέσεις πάνω σε βελανίδι η ερώτηση που θα δεχτείς θα είναι λίγο πιο δύσκολη από τις άλλες, αλλά θα σε επιβραβεύσει με περισσότερα βήματα!!!!

Η τράπεζα της Μουσικοπολιτείας
 Στο επιτραπέζιο αυτό οι συμμετέχουσες ετοίμασαν καρτούλες με τις αξίες των προϊόντων που είναι ίδιες με τις αξίες της μουσικής.
 
Τα κάστρα της Μουσικοπολιτείας
Κοφτός ήχος ή διαρκής; Αυτό ήταν το πλάνο των ερωτήσεων.
 
 
Η φάρμα της Μουσικοπολιτείας
Σιγά ή Δυνατά; Στα σημεία που υπάρχει η κάμπια δυσκολεύουν...τα πράγματα!!!
 
Τα κάστρα της Μουσικοπολιτείας
Υγιεινή διατροφή ο τίτλος του παιχνιδιού γιατί οι κυρίες της Μουσικοπολιτείας προσέχουν τη διατροφή και τη σιλουέτα τους....βεβαίως, βεβαίως.
 
Μουσικοπολιτεία
Ντο,ρε,μι,φα,σολ....ποιες νότες λείπουν; Παιχνίδια με νότες!!!
 
Το δέντρο των ζώων της Μουσικοπολιτείας
Οι εντολές αυτού του παιχνιδιού είναι γραμμένες στα αντίστοιχα κουτάκια του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου